Ben je van plan om in de toekomst een camper aan te schaffen? Of lijkt het je leuk om laten met een camper op reis te gaan? Dan is het verstandig om vooraf erover na te denken of kopen, laten financieren of huren de beste optie voor jou is. Het verschilt per situatie wat het beste voor je is. In deze blog lees je alles wat je moet weten. 

Camper kopen 

Mocht je het geld ervoor (over) hebben. Dan kun je ervoor kiezen om een camper te kopen. Hierbij is de camper meteen van jou. Wel moet je hiervoor vrijwaringbewijs camper aanvragen. Maar daarna is de camper officieel van jou en kun je ermee op reis. Een camper in een keer kopen kost een smak geld. Naast de aanschafprijs heb je te maken met andere kosten zoals verzekeringen, stalling en onderhoud van de camper.  

Camper financieren 

Een andere optie is om je camper te laten financieren. Hierbij ben je wel eigenaar van de camper maar betaal je maandelijks een bedrag voor een persoonlijke lening. Dit kan een uitkomst zijn als je bijvoorbeeld niet een grote uitgave wil of kan doen. Mocht je na de afbetaling weer van de camper af willen kun je gemakkelijk je camper verkopen.   

Camper huren 

Tegenwoordig zijn er steeds meer aanbieders en platformen waar je een camper kunt huren. Ben je van plan om een aantal reizen te doen dan kan het ook een goede optie zijn om te gaan huren. Hierdoor heb je geen kosten voor het stallen, onderhoud en verzekering van de camper. Je huurt de camper alleen voor de periode dat je er daadwerkelijk gebruik van maakt.   

Welke optie past het best bij jou? 

Dit zijn grofweg de drie opties die je hebt als je op reis wilt gaan met een camper. Ga na welk optie het beste voor jou is. Een camper aanschaffen is niet niks. Je kunt ook proberen om een camper tijdelijk te huren om te kijken of het wat voor je is om daarna je keuze maakt.