pre screening

Photo by Christina @ wocintechchat.com on Unsplash

Er is geen reden om alle taken in je bedrijf alleen uit te voeren. Het idee van delegeren moet in je opkomen als je een groter en winstgevender bedrijf wilt runnen. Het in dienst nemen van werknemers moet echter correct gebeuren door middel van een pre screening procedure. Sommige werkgevers zien dit proces over het hoofd en kunnen er later spijt van krijgen. Het belangrijkste voordeel is dat je de kandidaten grondig kent. Dit helpt je bij het nemen van een beslissing om deze mensen wel of niet in dienst te nemen. Zijn er nog andere voordelen van deze procedure?

Redenen om een ​​pre-screening procedure te gebruiken

Het belangrijkste voordeel van het toepassen van die techniek is om sollicitanten of kandidaten te zien voor wie ze werkelijk zijn. Veel mensen zullen er alles aan doen om de baan te krijgen die ze willen, inclusief liegen op een cv. Pre-employee screening helpt je trucs van deze sollicitanten te voorkomen. Vervolgens verbeterd deze procedure de nauwkeurigheid bij werving. Dat betekent dat je op een efficiëntere manier medewerkers van hogere kwaliteit kunt krijgen. Je moet een uitgebreide achtergrond screening voor sollicitanten uitvoeren. Vervolgens zorgt deze procedure voor de veiligheid en beveiliging van je bedrijf. Door de screening kom je er namelijk achter of deze kandidaten een crimineel verleden hebben. Ten slotte helpt het je mogelijke boetes te vermijden als gevolg van nalatigheid bij het volgen van voorschriften en regels met betrekking tot de werving van werknemers.

Meer over pre screening

Het klopt dat nog niet alle bedrijven deze procedure hebben toegepast. Een van de redenen is het gebrek aan kennis over de uitvoering van het proces. Verschillende dingen die je tijdens de screening moet controleren, zijn kredietgeschiedenis, referentie verificatie, opleiding verificatie, vaardigheids beoordeling, persoonlijkheids beoordeling, strafrechtelijke geschiedenis, referentiecontrole, socialezekerheids verificatie, enz. Als je de procedure wilt uitvoeren moet je ook de beschikbare typen kennen. Er zijn 3 niveaus van screening. Het eerste niveau omvat alleen een digitale achtergrondcontrole. Het tweede niveau is hetzelfde, maar wordt ook geleverd met verificatie van referenties. Ten slotte omvat het derde niveau zowel een achtergrond- als referentiecheck plus een integriteitsbeoordeling.