Als je een studie wilt doen in de finance richting, dan weet je dat je daarmee en goedbetaalde baan kan vinden. Er zijn veel verschillende soorten finance opleidingen die je kan volgen en dat kan het kiezen uit een finance opleiding moeilijk maken. Je wilt namelijk de juist opleiding kiezen want je zit enkele jaren aan je opleiding vast en gaat deze na het behalen van je diploma in de praktijk beoefenen. Gelukkig wordt hier uitgelegd wat enkele finance opleidingen omvatten en wat je precies gaat doen na het behalen van je diploma. 

Master of finance and control

Ben jij een master in het beheren van financiën en het runnen van een bedrijf? Dan is de opleiding master of finance and control zeker wat voor jou. Je gaat namelijk het bestuur en de directie van een bedrijf of organisatie adviseren. Je helpt doelstellingen te behalen en bedrijfsprocessen te versnellen en optimaliseren. Daarnaast moet je zeer complexe vragen en opdrachten kunnen oplossen. Als jij je diploma hebt gehaald, dan kan je binnen een groot bedrijf op de financiële afdeling werken. De opleiding zelf is een HBO opleiding en is opgedeeld in een jaar theorie en een jaar praktijk. 

Boekhouder

Ben jij nauwkeurig en wil je ondernemers en bedrijven helpen door het doen van de boekhouding? Dan is de opleiding tot boekhouder zeker iets wat je kan overwegen. Als boekhouder zorg je ervoor dat de boekhouding van een bedrijf spic en span is. Je bent nauwkeurig en zorgt ervoor dat de onderneming geen fouten maakt met het boekhouden. De boekhouder opleiding kan je volgen met MBO niveau en duurt gemiddeld twee jaar. Je hebt een anderhalf jaar theorie en vervolgens een half jaar stage. Na het afronden van je stage en je examens kan je vrijwel direct aan de slag omdat er altijd wel vraag is naar goede boekhouders.

Accountancy 

Als accountant ben je verantwoordelijk over de boekhouding van een bedrijf of organisatie. Je zorgt ervoor dat de jaarrekeningen en financiële overzichten in orde zijn. Grotere bedrijven zijn verplicht hun jaarrekening te laten controleren door een accountant. Er zijn talloze opleidingen tot accountant te volgen. Dit kan ook als je een MBO niveau hebt, maar de meeste accountants die gestart zijn hebben alsnog een HBO accountancy opleiding gedaan. In de accountancy wereld ben je namelijk gecertificeerd aan de hand van je opleiding. Hoe beter jij tot accountancy opgeleid bent, hoe meer opdrachten jij binnen krijgt van grote organisaties zoals banken. De accountancy opleiding verschilt daarom enorm in duur. 

Ik heb geen idee welke opleiding ik wil doen

Als je een finance opleiding wilt doen, maar je hebt geen idee welke opleiding, dan kan jij je verdiepen tijdens open dagen van scholen. Ook kan je aan kennissen en vrienden vragen wat zij van hun afgeronde financiële opleiding vinden. De juiste opleiding vinden is ook een lastige opgave want het gaat natuurlijk wel om je toekomst. Zorg er dus voor dat je zeker weet dat je de opleiding wilt volgen en het beroep in de toekomst wilt uitoefenen.