Wanneer je extra geld wilt verdienen, dan kun je in veel verschillende investeren. Aandelen zijn een goede zet omdat op de lange termijn deze eigenlijk altijd omhoog gaan. Maar wat is een aandeel eigenlijk? Een aandeel is een deelneming in het eigen vermogen van een onderneming. Hierbij zijn ook eigendomsbewijzen van een onderneming inbegrepen en ook kun je met je aandelen een deel van de winst van de onderneming krijgen. Als je wilt gaan handelen in aandelen kun je dit doen via de beurs. Zo zijn er wereldwijd diverse beurzen beschikbaar. Wanneer jij een aandeel aan wilt schaffen zal je dit via een broker moeten doen.

Etf beleggen

Er zijn veel verschillende producten waar je in kunt handelen op de aandelen beurs. Zo kun je handelen in aandelen, opties, maar ook kun je handelen in een Etf. Een ETF staat voor een Exchange traded Funds, en worden ook wel index trackers genoemd. Deze ETF’s lijken op beleggingsfondsen en ze bieden diverse voordelen. Bij het etf beleggen heb je namelijk het voordeel dat je het rendement van meerdere aandelen en obligaties kunt behalen doordat je bij een ETF als het ware een mandje hebt met diverse aandelen en/of obligaties. Anders dan een normaal beleggingsfonds handelt een ETF als een aandeel. Dit betekent dat je op elk moment deze ETF kunt kopen en verkopen. Door dus een ETF aan te schaffen profiteer je in 1 keer van diverse aandelen en obligaties. Dit heeft veel verschillende voordelen. Zo zal je risico beter verspreid zijn en daarnaast heb je meer zekerheid. Op het moment dat 1 aandeel of 1 obligatie in de ETF om laag gaat, zal dit maar een beperkte gevolg hebben op de koers van de ETF. Wel zijn er verschillende soorten ETF’s. Zo is er sprake van een fysieke replicatie van een index, dit is wanneer een fonds zijn onderliggende aandelen die uit de index volgen, volledig is aangekocht. Dit wordt de fysieke ETF gevolgd. Daarnaast bestaan er ook synthetische ETF’s. Hierbij heeft een aanbieder hiervan afspraken gemaakt met een zakenbank. Tegen een vergoeding, of soms in ruil voor een rendement op diverse aandelen, wordt de ETF aan het rendement van de betreffende index uitgekeerd. Dit wordt een zogenaamde swapovereenkomst genoemd.

Geldreview.nl

Meer informatie over ETF’s en beleggen kun je vinden op het internet, zoals op Geldreview.nl Zo kun je hier leren tussen de verschillende soorten aandelen, welke risico’s ze met zich meebrengen, en in welke financiële producten jij het beste kunt gaan investeren. Naast aandelen en ETF’s wordt er ook veel gehandeld in obligaties. Bij obligaties gaat het om geleend geld dat na verloop van tijd terugbetaald moet worden. Een obligatie is dan ook eigenlijk een schuldbewijs, maar met een obligatie lening is het een vorm van een vreemd vermogen. Belangrijk is het om te weten dat het investeren in aandelen altijd risico’s met zich meebrengt. Investeer dan ook altijd alleen het geld wat je daad werkelijk kunt missen.