Top websites

De techniek is tegenwoordig zo geavanceerd en uitgebreid dat er tal van informatie te vinden is over het technisch onderhouden, verbouwen, afbouwen, en ombouwen van schepen. Maar ook de informatie over de nodige systemen zoals motoren, pompsystemen, installatie en equipment is te vinden. Onderstaande websites kunnen je over het financiële en constructie bovengenoemde de weg wijzer maken:

 1. www.kooimanmarinegroup.nl : Bij Kooiman Marine Group ben je terecht voor een efficiënte samenwerking als het gaat over het op maat laten vervaardigen van schepen. Zij maken gebruik van nieuwe technieken en ontwikkelingen en streven naar tevreden en terugkerende klanten en hechten waarde aan de maritieme sector.
 2. www.mixfinity.nl : mixfinity biedt eindeloze mogelijkheden als het gaat om het ontwerpen, coderen, en online marketing van jou binnenvaarten. Zij maken luchtfoto’s met behulp van een drone vanuit de gewenste hoeken en hoogtes. Deze foto’s kunnen bij hun ook afgedrukt worden op aluminium plaat, waardoor het moment jarenlang kan worden herdacht.
 3. www.huismanetech.nl : voor de nieuwste en modernste technische installaties voor jouw schepen ben je bij Huisman Etech Experts op het juiste adres. Zij bieden installatie systemen voor een veilig, duurzaam, betrouwbaar, en efficiënt schip. Vanaf 1955 zijn zij vanaf de engineering tot aan het onderhoudt jouw partner.
 4. www.beequip.nl : als je op zoek bent naar een financieringspartner in de maritieme sector dan kan je kiezen voor BEEQUIP. Zij zijn bekend in deze sector en bedenken de geschikte financieringsoplossingen. Ook bieden zij de mogelijkheid voor het opkopen van jouw materiaal inruil voor meer investeringsruimte, hetzij voor binnenvaart en/of offshore.
 5. www.maritimetechnology.nl : voor informatie over o.a. verschillende havens, maritieme toeleveranciers, scheepsbouw, binnenvaart, en de maritieme dienstverlening kan je op de website van Nederland Maritiem Land terecht. Zij zijn het eerste aanspreekpunt voor de Nederlandse maritieme technologische sector en staan open voor samenwerking.
 6. www.maritimebyholland.nl : als onderdeel van de Nederlandse Maritieme Technologie biedt deze website de mogelijkheid werk te vinden
 7. www.prosea.info : een speciale website is Prosea wel. Zij focussen zich voornamelijk op de bewustwording als het gaat om een duurzame maritieme sector. Zij plannen en verzorgen lessen over internationaal en lokaal duurzaam verschepen en een duurzame visserij voor visserij scholen en vissersgroepen, maar ook voor individuele vissers.
 8. www.watertalent.nl : voor de nog studerende onder ons is watertalent een geschikte website voor het zoeken naar recruiters van bedrijven, voorlichting over studiemogelijkheden en het vinden van een geschikte baan, stageplek of een afstudeeropdracht binnen de maritieme sector.
 9. www.deplate.nl : bij de Plaete kan je terecht voor constructiewerkzaamheden, maar zij zijn ook gespecialiseerd in de scheepsbouw, verbouw en/of reparatie. Zij bieden ook nieuwbouw mogelijkheden aan visserijschepen, motorschepen, zeilboten, sleepboten en jachten.
 10. www.astoshipyard.nl : nog zo een site die informatie verschaft over de scheepsbouw, reparatie, en onderhoud is Asto shipyard. Zij bieden klanten van ontwerp tot onderhoud en reparatieservice en bestaat uit aparte vaklieden voor elke specialisme.
 11. www.jdejonge.nl : J. de Jonge is een organisatie die aannemerswerk verricht en zich heeft weten te ontwikkelen tot een internationale organisatie die niet alleen constructiewerk verricht maar ook de laad –en losinstallaties voor schepen kan klaarspelen. Zij leveren ontwerpen op maat, nieuwbouw, verbouw, onderhoud, en upgrading van diverse marine laadarmen.
 12. www.oal.nl : deze website is een groep bedrijven, Atlantic Horizon Groep B.V., dat verschillende typen diensten in de internationale en nationale scheepvaartwereld biedt. Ze handelen in het aankopen van schepen, maar ook verschillende soorten brandstof voor deze schepen.
 13. www.botentekoop.nl : deze website biedt gebruikers de mogelijkheid zelf online tweedehands schepen en boten aan te kopen. Denk maar aan een marktplaats.nl voor de scheepvaart.

De bovengenoemde websites kunnen informatie verschaffen over nationale, internationale, lokale scheepvaart financieel advies. Als het nou gaat om het kopen, verkopen, verbouwen, repareren en ontwerpen van schepen. Maar ook werkmogelijkheden en het aankopen van installaties binnen de maritieme sector.