werkenJe bent er helemaal uit, je roeping is commercieel medewerker binnendienst. Je bent net met je opleiding klaar of het wordt tijd om je horizon wat te verbreden en eens een kijkje te gaan nemen bij een ander bedrijf, want de uitdaging is hier waar je nu aan het werk bent voor jou ook wel een beetje weg. Voor jou is het van belangrijk om te weten waar je een commercieel medewerker binnendienst vacature kan vinden!

Reguliere of gespecialiseerde vacaturesites

Vacatures vind je in principe overal, vacaturesites zijn er in overvloed, maar de vraag die je je vantevoren moet stellen is: ga ik op zoek naar een vacature op een gewone vacaturesite, of ga ik op zoek naar een vacature op een site die wat meer gericht is op technisch financiële beroepen? Beiden behoren natuurlijk tot de opties, maar het zou kunnen dat je dan door de bomen het bos niet meer ziet. Er staan immers duizenden vacatures op dat soort sites, in allerlei richtingen. Misschien dus toch de keuze maar maken voor een vacaturesite die gericht is op technisch financiële beroepen?

Alleen zoeken naar een specifiek beroep of juist ruimer?

Als je voor jezelf hebt bepaald of je een algemene vacaturesite gaat aanspreken of een iets meer gespecialiseerde, is het natuurlijk ook nog van belang of je alleen geïnteresseerd bent in een commercieel medewerker binnendienst vacature of dat je jezelf wilt verrassen en wat ruimer wil gaan kijken. Het is natuurlijk niet per definitie zo dat je per se ook op andere vacatures zou moeten reageren, maar je weet dan in ieder geval wel wat er te vinden is in jouw vakgebied met jouw kwalificaties.

Toch niet gevonden wat je zoekt?

Het zou natuurlijk kunnen dat er geen commercieel medewerker binnendienst vacature te vinden is in jouw regio. Dan ben je min of meer verplicht om wat ruimer te gaan kijken. Het is dan vooralsnog wel mogelijk om alleen technisch financiële beroepen in beeld te krijgen, waardoor het wat makkelijker is om een beroep te vinden wat binnen jouw kwalificaties valt. Een goed voorbeeld van een vacaturesite die dit soort beroepen omvat is: wr.nl. Deze pagina richt zich vooral op gekwalificeerd technisch financieel personeel en heeft naast vacatures voor commercieel medewerker binnendienst, ook nog hele andere interessante functies in de aanbieding.

Toch liever een commercieel medewerker binnendienst vacature?

Als je alles hebt bekeken kun je voor jezelf twee conclusies trekken, namelijk dat je toch per se verder wil in je laatste beroep, namelijk commercieel medewerker binnendienst of dat je ook wel open staat voor andere beroepen. Als het eerste het geval is en er is momenteel geen vacature te vinden in jouw regio, kun je ervoor kiezen om even af te wachten. Als je ook open staat voor andere beroepen is het ongetwijfeld zo dat wr.nl je wel iets leuks te bieden heeft, waar je op zou kunnen reageren. Mocht dat toch tegenvallen is terug switchen naar je oude beroep ook altijd een optie toch? Goed gekwalificeerd personeel is immers schaars.