Het is verplicht om voor elke Nederlander een zorgverzekering af te sluiten in Nederland. De minimale verzekering die afgesloten dient te worden is het basispakket. Dit basispakket wordt elk jaar door de overheid bepaald. De overheid bepaalt welke dekking in het pakket zit maar de zorgverzekeraars mogen zelf de prijs betalen. Daarom kan er aardig wat verschil zitten in de premie van een basisverzekering. Door de verzekeringen met elkaar te vergelijken kan je de beste deal vinden. De ene zorgverzekeraar kan namelijk dezelfde polis hebben als de andere maar toch duurder zijn. Door zorgverzekeringen vergelijken vind je altijd de scherpste prijs!

Verzekeringen vergelijken als ondernemer

Veel mensen vragen zich af waarom de prijs van de premie kan verschillen als het pakket toch hetzelfde is. Het verschil ligt hierin waar je terecht kan. Bij sommige verzekeringen kan je maar terecht bij een paar zorgverleners. Er kan ook verschil zitten in de vergoeding die je krijgt bij verzekeraars zonder contract. De verzekering kan dus heel erg goedkoop zijn, maar als je zorg nodig hebt moet je naar een ziekenhuis of zorgverlener gaan die in contract staat met de verzekering. Is dit niet zo? Dan krijg je maar maximaal een deel van het gemiddelde tarief vergoed.

Ben je als ondernemer een zelfstandig verzorgende of verpleegkundige? Vergelijk de verzekeraars en bied je diensten aan via een zorgaanbieder. Dit is een toegelaten instelling zoals een zorginstelling of bemiddelingsbureau. Ook kan je zelf met een zorgkantoor een overeenkomst sluiten. Door als ondernemer zorgverzekeringen te vergelijken kan je ervoor zorgen dat je zeker weet dat je diensten worden gedekt door een verzekering of niet. Natuurlijk kan je ook het best zorgverzekeringen voor je zelf vergelijken zodat je zeker weet dat je niet te veel geld betaald per maand voor je verzekering.

Als ZZP’er is het net als iedere andere Nederlander ook verplicht om een basisverzekering af te sluiten. Daarnaast kan je natuurlijk ook een aanvullend pakket kiezen. De verzekering dekt de meest noodzakelijke medische kosten en wordt betaald aan de hand van een maandelijkse premie. Door zorgverzekeringen vergelijken kan je garanderen dat je de laagste prijs betaald. De prijzen van de zorgverzekeringen veranderen per jaar, zowel als de polis. Daarom is het verstandig om altijd de polis door te nemen voordat je een keuze gaat maken. Vanaf 12 november 2022 is het mogelijk om te veranderen van verzekeraar.

Veranderen van verzekeraar

Ongeveer 6.5% van de mensen wisselt per jaar van zorgverzekeraar. Dit percentage zit bijna elk jaar tussen de 6% en 7%. Veel mensen weten namelijk niet dat ze erg veel geld kunnen besparen door te wisselen van verzekeraar. Bepaalde verzekeringen hebben precies dezelfde polis en dekking maar verschillen toch qua prijs. Voordat je een verzekeraar gaat kiezen is het echter wel verstandig om te kijken naar hoeveel zorg je de voorgaande jaren nodig had en hoeveel je dit jaar waarschijnlijk nodig gaat hebben. Als je veel zorg nodig hebt is het aan te raden om een aanvullende verzekering te kiezen. Vind de beste zorgverzekering voor jou door zorgverzekeringen vergelijken!