financienPersoonlijke financiën zijn een lastige maar cruciale vaardigheid in de wereld van vandaag. Jammer genoeg is het iets dat door veel ouders en scholen niet erg goed of zelfs helemaal niet wordt onderwezen. Wil je goede raad over dit onderwerp, blijf dan dit artikel lezen om een paar tips te ontdekken waarvan je je nu misschien nog niet bewust bent.

Je kunt geld besparen door je vliegreisschema op kleine schaal aan te passen, maar ook door reizen per dag of over seizoenen te verschuiven. Vluchten in de vroege ochtend of de late avond zijn vaak beduidend goedkoper dan reizen halverwege de dag. Zolang je je andere reiswensen zo kunt schikken dat ze ook buiten de uren vliegen passen, kun je een aardige cent besparen.

Overweeg, als je je inkomstenbelasting moet invullen, om je aftrekposten te specificeren. Om te “itemizen” is het meer papierwerk, bijhouden en organiseren, en het invullen van het papierwerk dat nodig is om te “itemizen”. Het doen van het papierwerk dat nodig is voor het itemiseren is het allemaal waard als je standaard aftrek lager is dan je gespecificeerde aftrek.

Spaar je geld op een rekening die een hoog rendement oplevert. Zorg ervoor dat het FDIC verzekerd is, dat er geen risico aan verbonden is, en dat je bij je geld kunt als je het nodig hebt. Rekeningen als deze lijken misschien moeilijk te vinden, maar een beetje onderzoek zal je belonen en je investering laten groeien.

Als iemand zijn oude leerboeken die hij misschien heeft van vorige semesters of schooljaren niet gebruikt, kunnen deze boeken vaak ingeleverd worden voor een leuke bonus voor zijn persoonlijke financiën. Deze meevaller van geld dat uit een ongebruikte bron kwam, kan een aardige brok geld zijn om weg te sparen.

Huissitten kan een waardevolle dienst zijn om aan te bieden als een manier voor iemand om zijn eigen persoonlijke financiën te vergroten. Mensen zullen bereid zijn te betalen voor iemand die ze kunnen vertrouwen om op hun bezittingen te passen terwijl ze weg zijn. Men moet echter wel zijn betrouwbaarheid behouden als men hem wil inhuren. 

Elimineer de creditcards die je hebt voor de verschillende winkels waar je winkelt. Ze dragen weinig positief gewicht op je kredietrapport, en zullen het waarschijnlijk naar beneden halen, of je je betalingen nu op tijd doet of niet. Betaal de winkelkaarten af zodra je budget je dat toelaat.

Neem contact op met je credit card maatschappij en laat ze de limiet van je credit card verlagen. Dit helpt je tweevoudig. Ten eerste weerhoudt het je ervan jezelf te veel uit te geven en meer uit te geven dan je zou moeten. Ten tweede stuurt het de kredietkaartmaatschappij de boodschap dat je verantwoordelijk bent door ervoor te zorgen dat je je niet te veel kunt uitgeven.

Met de komst van het internet zijn er veel hulpmiddelen beschikbaar om aandelen, obligaties en andere beleggingen te evalueren. Maar het is goed te bedenken dat er een kloof is tussen ons, als amateurs, en de professionele handelaars. Zij beschikken over veel meer informatie dan wij en hebben die ook veel eerder. Deze tip is een woord aan de wijzen om niet overmoedig te worden.

Boekhouding

Of je je persoonlijke financiën nu online of op papier bijhoudt, het is uiterst belangrijk om elke maand je algemene situatie te bekijken. Zoek naar onverwachte veranderingen in je rekeningen, tekorten in je tegoeden, of onregelmatigheden in de data waarop geld van eigenaar verandert. Het noteren van deze veranderingen en er verantwoording over afleggen is een groot deel van het op de hoogte blijven van je financiële situatie. Voor ondersteuning in administratie kan je terecht bij administratiekantoor in Eindhoven

Het algemene gebrek aan kennis van persoonlijk financieel beheer werd al eerder genoemd, maar nu je zo ver gelezen hebt, heb je hopelijk een paar belangrijke trucs en tips geleerd die je geldbeheer gemakkelijker zullen maken. Pas toe wat je gelezen hebt en je zult zeker resultaten zien in de komende weken en maanden. Voor meer informatie kun je terecht bij de website van Wij Zijn BenT.